Атентатът срещу премиера на Словакия Роберт Фицо е общоевропейски симптом. В

...
Атентатът срещу премиера на Словакия Роберт Фицо е общоевропейски симптом. В
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Атентатът срещу премиера на Словакия е общоевропейски симптом

„ Атентатът против премиера на Словакия Роберт Фицо е общоевропейски признак. В Словакия този тип борба доближи до своя разцвет “, сподели в студиото на „ Тази заран “ Милен Керемедчиев, някогашен заместник-министър на външните работи .

„ Видяхме, че антимигрантската изразителност, разногласията за европейската поддръжка за войната в Украйна станаха съществена тематика за евроизборите. Това не подминава и България. Видяхте какъв брой бързо се политизират такива крайни решения – когато имаше конфликти с мигранти в София, излязоха жандармеристи. Всичко това се политизира оптимално “, изясни той.

Според него е позволен пропуск от страна на службите за сигурност с защитата на министър-председателя на Словакия.

„ Без да съм специалист по национална сигурност – има сериозен пропуск в отбраната на премиера Фицо. В събралата се група е позволен човек със законно притежавано оръжие. Не е имало инспекция. Извършителят е бил радикализиран. Писал е публикации в медиите срещу политиката на министър-председателя. Трябвало е службите да го разпознават и да имат по-специално отношение. Това идва като потрес за Словакия, само че напрежението е къкрило като в тенджера под налягане. Накрая е излязъл един радикализиран човек, който да предприеме тези дейности “, уточни Милен Керемедчиев.

Словашкият министър председател Роберт Фицо, който през вчерашния ден беше тежко ранен при опит за ликвидиране, пристигна в схващане след интервенция, траяла няколко часа, оповестиха локални медии, представени от ДПА.

 

Фицо беше прострелян от 71-годишен мъж в словашкия миньорски град Хандлова. Според очевидци мъжът е прострелял няколко пъти премиера след изнесено съвещание на кабинета, до момента в който той се ръкувал с пристигнали да го поздравят последователи.

 

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР